RODEO RIDE

2023-ban Magyarországon elsőként megpróbálkoztunk egy éjszakai hordókerülgetős versennyel, kivilágított saját tervezésü, és készítésü pályán. Meglepően sokan neveztek és jöttek el augusztus 20-án, több mint 30 nevezővel bonyolítottuk le a küzdelmet kezdő, és haladó kategóriában.

A Rodeo Ride szabályai:

1. Az arénába csak az adott fordulóban induló motoros/motorosok tartózkodhatnak.
2. A nevezett versenyzők az aréna depójában kötelesek tartozkódni, rajtra készen míg a kategóriájuknak a versenye zajlik.
3. Védőfelszerelés kötelező (sisak, csizma, protektor)
4. 14 életév alatti személy nem indulhat a rodeón, csak kizárólagosan a rendező beleegyezésével, illetve 18 év alatt szülői hozzájárulás szükséges!
5. A rajtolás kétszemélyes rajtgépről történik.
6. Az időmérés akkor indul amikor a rajtgép lecsapódik, és akkor ér véget amikor a motoros áthalad a célvonalon, kettő időmérés pontszámával lehet a fináléba jutni ahol 8-16 fő versenyezhet. Első időmérés a szlalom, majd a második a rodeó nyomvonala, hibapontnak számít ha a bója vagy a hordó felborul, ez 5 másodperces büntetést jelent. A szlalomozás is rajtgépről indul, 6 bója melett kell elhaladni a végéig a jobb oldalon, majd az utolsó bóját megkerülve visszafelé szlalomozás az elejéig, ezután az első bóját megkerülve, az indulási irányba is szlalomozni kell a motorosnak, amint a végéhez ért, a 6-ik bóját megkerülve a bal oldalon a bóják melett kigyorsítás, és áthaladás a célvonalon.
7. A Rodeó Párbaj egyenes kieséses rendszerrel zajlik, itt az indulók véletlenszerüen kapnak párt, akikkel 2 futamot kell egyszer jobb majd bal oldalon rajtolniuk. Amenyiben döntetlen azaz 1-1 az állás, menniük kell egy 3-ik döntő fordulót, itt aki hamarabb lépi át a célvonalat, ő jut tovább a következő fordulóra.
8. Amenyiben sportszerütlen dolgot visz véghez a motoros, kizárást kap!
9. A nevezésnél a saját képességeinek megfelelő kategóiába kell nevezzen a motoros, amenyiben látványosan ügyesebb a nevezett kategóriájában, a rendezők feljebb rakhatják, ez azért szükséges, hogy mindenki élvezze, legyen siker élménye a rendezvény alatt.
10. Az akadályok mellet partjelzők állnak (piros zászlósók), ezeknek a jelzésének figyelmenkívül hagyása azonnali kizárással jár!
11. A motoros az arénában nem kaphat külső segítséget, kivéve ha olyan baleset történik, ami a futam leintésével jár. (piros zászló)
🟢 Elindítottuk az előnevezést a II. MX KELET RODEO RIDE-ra!
🟢 Az eseményt a Motocross Kelet-Magyarország Sportegyesület rendezi! A motocross rodeó, hordó kerülgetős ügyességi megmérettetés, amibe plusz akadályok, ugratók találhatóak. Az időmérés egyénileg zajlik, míg a párbajhoz két motoros szükséges, akik egymás ellen csatáznak. A pálya kialakítása úgy történik hogy, a kezdő motorosok is teljesíteni tudják. A motocross limbó rövid szabálya: Minél alacsonyabb szinten tudj átmenni a rúd alatt kanyarodás közben, úgy hogy a rúd a helyén maradjon. Ha leütöd a rudat, az hibapontnak számít! Ha szeretnél támogatónk lenni, az mxkelet@gmail.com címen elértek bennünket! Megosztani ér! 🤠🏁 Köszönjük a felvételeket Magyar Lászlónak, és a NextGen.Production-nek📽️